Zamieszczone przez qu_bek
[O1] Oryginalne głośniki przednie jak podłączyć do wzm ?
Zwiń
X
-
[O1] Oryginalne głośniki przednie jak podłączyć do wzm ?
Siemka, chciałem się dowiedzieć, u mnie (i myślę że jak chyba w każdej O1) przednie głośniki mają wyjścia na dwie wtyczki jak się je odłączy to gwizdki nie grają. Teraz chce podłączyć wzmacniacz i prowadzę nowy kabel od wzmacniacza do głośników i jak najlepiej to podłączyć :
ad1. odciąć końcówki wtyczek z 2-3cm za wtyczką i polutować obie wtyczki z + i - od wzmacniacza
ad2. czy odciąć wtyczki i zlutować kable od nich ze sobą (żeby gwizdki grały) a do głośnika dać sam kabel od wzmacniacza ?????
pozdro
[ Dodano: Wto 30 Lip, 13 17:26 ]
nikt nie pomoże ??
-
-
Gość
z tego co pamietam to ja odcialem wtyczke tylko ta wpinana od gwizdka do glosnika, przed wtyczka od glosnika nacialem izolacje i przylutowalem obcieta koncowke od gwizdka, ale zaluje bo mozna bylo to obejsc pewnie inaczej nie niszczac zadnej z wtyczek. a przodu jako takiego nie odpinalem, gwizdki graja dalej pod radiem a glosniki pociagniete od wzmaka. moze to nie profesjonalnie, ale nie bawilem sie z tym za bardzo i gra wszystko.
Komentarz
-
Gość
szkoda ze od wzmacniacza polutowales do ori kabli bo zakladam ze pociagnales lepszym grubszym kablem a ciagnac koncowke tym cienkim to chyba wiekszego sensu nie ma. lepiej puscic odrazu na glosnik bo te kable oryginalne to gowno warte, jak juz sie bawisz w wygluszanie to lepiej pozmieniac to wszystko i zrobic jak ma byc.
ja tyle nie grzebalem sie z tym i zaluje ze odcialem jedna z wtyczek bo generalnie nie lubie zmieniac tego co fabryka zrobila, wolalbym zachowac i jakbym wyciagal glosniki moge wlozyc oryginalne i jakby nic nie bylo tam zmieniane. co innego jakbym wygluszal i wybebeszyl tapicerke wtedy bym juz pozmienial calosc okablowania.
Komentarz
Komentarz