[O1] Oryginalne głośniki przednie jak podłączyć do wzm ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arturro AGR
    Classic
    • 2015
    • 10

Zamieszczone przez qu_bek
    Darekgda, a Ty czemu się nie zapisałeś na Zlot :?:
    Tak do końca to sam nie wiem czy się pojawię więc nie chciałem mieszać.
    Arturro
  • truski8
    Drive
    • 2013
    • 60

Siemka, chciałem się dowiedzieć, u mnie (i myślę że jak chyba w każdej O1) przednie głośniki mają wyjścia na dwie wtyczki jak się je odłączy to gwizdki nie grają. Teraz chce podłączyć wzmacniacz i prowadzę nowy kabel od wzmacniacza do głośników i jak najlepiej to podłączyć :

ad1. odciąć końcówki wtyczek z 2-3cm za wtyczką i polutować obie wtyczki z + i - od wzmacniacza

ad2. czy odciąć wtyczki i zlutować kable od nich ze sobą (żeby gwizdki grały) a do głośnika dać sam kabel od wzmacniacza ?????

pozdro

[ Dodano: Wto 30 Lip, 13 17:26 ]
    nikt nie pomoże ??

Komentarz

z tego co pamietam to ja odcialem wtyczke tylko ta wpinana od gwizdka do glosnika, przed wtyczka od glosnika nacialem izolacje i przylutowalem obcieta koncowke od gwizdka, ale zaluje bo mozna bylo to obejsc pewnie inaczej nie niszczac zadnej z wtyczek. a przodu jako takiego nie odpinalem, gwizdki graja dalej pod radiem a glosniki pociagniete od wzmaka. moze to nie profesjonalnie, ale nie bawilem sie z tym za bardzo i gra wszystko.

Komentarz

• truski8
        Drive
        • 2013
        • 60

Ja też tak zrobilem tylko ze odcielem obie wtyczki, kable zlutowalem ze soba a kabel od wzm przylutowalem narazie do jednej wtyczki....jeszcze nie podlaczylem bo musze skonczyc wyklejac drzwi :-) mam nadzieje ze bedzie hulać :-))

Komentarz

szkoda ze od wzmacniacza polutowales do ori kabli bo zakladam ze pociagnales lepszym grubszym kablem a ciagnac koncowke tym cienkim to chyba wiekszego sensu nie ma. lepiej puscic odrazu na glosnik bo te kable oryginalne to gowno warte, jak juz sie bawisz w wygluszanie to lepiej pozmieniac to wszystko i zrobic jak ma byc.
          ja tyle nie grzebalem sie z tym i zaluje ze odcialem jedna z wtyczek bo generalnie nie lubie zmieniac tego co fabryka zrobila, wolalbym zachowac i jakbym wyciagal glosniki moge wlozyc oryginalne i jakby nic nie bylo tam zmieniane. co innego jakbym wygluszal i wybebeszyl tapicerke wtedy bym juz pozmienial calosc okablowania.

Komentarz

• truski8
            Drive
            • 2013
            • 60

Tylko że od tej wtyczki idzie może z 3cm myślisz że to dużo zmienia ??
            Od wzm puściłem kabel 2,5mm2 ..... ja chce w ogóle zmienić głośnik w nie dalekiej przyszłości tak że nowy głośnik dostanie już nowy kabel.......zobaczę jak to będzie na oryginalnych głośnikach narazie grało :-)))

Komentarz

Pracuję...